پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
نتیجه مسابقه دانشگاه شریف
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 852
نویسنده :

از سایت www.CEAS.ir چک فرمایید .


:: موضوعات مرتبط: تفکر و پژوهش هفتم , ,



کاربرد های فراوان انرژی هسته ای
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 814
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

کاربرد های انرژی هسته ای

سالهای سال است که استفاده از ایزوتوپهای مواد رادیواکتیو در بدست آوردن اطلاعات از گذشته، اندازه گیری های صنعتی، کنترل کیفی محصولات، تغییر ویژگیهای محصولات و ... کاربرد دارد. خصیصه اصلی که باعث استفاده از این نوع مواد در صنعت می شود ویژگی پرتو افکنی مواد رادیو اکتیو است که در اینجا به برخی از این کاربردها اشاره می کنیم. لازم به ذکر است که مواد رادیو اکتیوی که در این گونه از موارد استفاده می شود، بسیار ضعیف و با طول عمر بسیار کم است، بگونه ای که هیچگونه خطری را متوجه انسان نمی کند. 

اندازه گیری ضخامت
از آنجایی عبور پرتوهای رادیو اکتیو از مواد بتدریج باعث کاهش انرژی آنها می شود، با ساخت دستگاه های اندازه گیری دقیق انرژی می توان ضخامت اجسامی را که این پرتوها به آن تابیده می شود را اندازه گیری کرد. از همین خاصیت می توان برای مشخص کردن کیفیت برخی از مواد یا اجناس تولیدی که آیا ترک و شکستگی دارند یا خیر نیز استفاده کرد. 



اندازه گیری سرعت
استفاده از مقادیر بسیار کم و ضعیف از مواد رادیو اکتیو در کنترل پروسس های تولید محصولات تقریبآ کاری عادی در تمامی کشورهای صنعتی جهان است. برای مثال افزودن مقدار کمی از این مواد به مایعی که از درون شبکه لوله ای به هم پیچیده عبور می کند، اجازه می دهد تا بسادگی بتوان با اندازه گیری تشعشعات از بیرون لوله، پی به سرعت مایع درون لوله و از آنجا دبی مایع پی برد. 

برای دیدن بقیه ی مطلب به ادامه ی مطلب بروید.


:: موضوعات مرتبط: شیمی , ,
:: برچسب‌ها: کاربرد های انرژی هسته ای , ,



درباره ی چگال ترین ماده ی دنیا(اوسمیوم)
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 4502
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

اطلاعات اولیه اوسمیوم ، یکی از عناصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن Os و عدد اتمی آن 76 می‌باشد. یک فلز انتقالی سخت و شکننده به رنگ آبی متمایل به خاکستری یا آبی مایل به سیاه از خانواده پلاتین می‌باشد. اوسمیوم اگر سخترین فلز نباشد یکی از سخترین فلزهاست که در بعضی آلیاژها همراه پلاتین و ایریدیوم استفاده می‌شود. اوسمیوم به صورت غیرترکیبی به صورت آلیاژ در سنگ معدن پلاتین یافت می‌شود و تترواکسید آن برای رنگی کردن بافتها ( در آزمایشگاهها ) و در انگشت نگاری استفاده می‌شود. آلیاژهای اوسمیوم در نوک خودکارهای ساچمه‌ای و نقاط تماس الکتریکی و مواردی که نیاز به دوام و سختی بالایی دارند، استفاده می‌شود. تاریخچه اوسمیوم که یونانی آن osme به معنی رایحه می‌باشد. در سال 1803 توسط "Smithson Tennant" در لندن به همراه ایریدیوم در کنار عمل حل پلاتین در تیزاب سلطانی ( Aqua Regia ) کشف شد. پیدایش این فلز انتقالی به صورت طبیعی در iridiosmium یک آلیاژ طبیعی ایریدیوم و اوسمیوم و در خاکهای رودخانه مملو از پلاتین ، در کوهای اورال و آمریکای شمالی و جنوبی یافت می‌شود. این فلز همچنین در سنگ معدنهای نیکل دار ، در منطقه Sudbury , Ontario به همراه دیگر فلزات گروه پلاتین یافت می‌شود. اگر چه فلزات پلاتین در این معادن کم است، حجم بالای سنگ معدن نیکل فراوری شده ، بازیافت این فلز را نظر اقتصادی با صرفه می‌سازد. خصوصیات قابل توجه اوسمیوم به شکل فلز بوده و درخشان در دمای بالا می‌باشد. این فلز بسیار شکننده بوده ، با چگالی بسیار زیاد به رنگهای آبی و سفید می‌باشد. اما ساخت این فلز به صورت غیر طبیعی بی‌نهایت دشوار می‌باشد. ساختن پودر اوسمیوم ساده‌تر می‌باشد، ولی پودر اوسمیوم وقتی در معرض هوا قرار بگیرد، تترواکسید اوسمیوم ( OsO4) را که ماده ای بسیار سمی است، شکل می‌دهد. اکسید آن همچنین یک ماده اکسید کننده قوی بوده و بوی شدیدی دارد و در دمای 130 درجه سلسیوس به جوش می‌آید. اوسمیوم به خاطر چگالی بالای آن معمولا به عنوان سخترین فلز که حتی از ایریدیوم هم سختتر است، شناخته می‌شود. البته محاسبات در شبکه فضایی از محاسبات معمولی که چگالی kg/m3 22650 را به ایریدیوم و kg/m3 22661 را به اوسمیوم اختصاص می‌دهد، دقیقتر بوده و نتایج مورد اطمینانتری را ارائه می‌دهد. بنابراین در حال حاظر نمی‌توان یک مرز مشخصی را از نظر چگالی برای اوسمیوم و ایریدیوم قائل شد، چرا که آنها کاملا به هم نزدیک هستند. این فلز در میان خانواده پلاتین بیشترین دمای ذوب و پایینترین فشار بخار را داراست. حالتهای اکسیداسیون معمولی اوسمیوم +4 و +3 می‌باشد، ولی حالتهای اکسیداسیون +1 تا +8 نیز مشاهده شده است. کاربردها از آنجا که اکسید این فلز بی‌نهایت سمی می‌باشد، به‌ندرت به‌صورت خالص از آن استفاده می‌شود و اغلب به صورت آلیاژ با دیگر فلزات در مواردی که نیاز به دوام بالا دارند، کاربرد دارد. آلیاژ اوسمیوم به همراه دیگر فلزات پلاتین بسیار سخت بوده و در مواردی که نیاز به آلیاژهای سخت دارند، مانند نوک خودکار ، سوزنهای گرامافون ، لوله ، محور ابزار ، لوازم گوناگون و اتصالات الکترونیک کاربرد دارد. تترو اکسید اوسمیوم برای تشخیص اثرانگشت و رنگ کردن بافتهای چرب برای اسلایدهای میکروسکپی کاربرد دارد. آلیاژ 90% پلاتین و 10% اوسمیوم در کاشتهای جراحی مانند ضربان ساز و جایگزینی دریچه های ریوی استفاده می‌شود.


:: موضوعات مرتبط: شیمی , ,
:: برچسب‌ها: اسمیم , اوسمیوم , ,



کاربردهای نفت یا نفت خام
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 2290
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

نفت یا نفت خام یکی از مهم ترین مواد موجود در جهان است. شناخته شده ترین محصولات فرعی نفت عبارتند از : سوخت های پر انرژی- گازوئیل یا بنزین - نفت چراغ- نفت دیزل و یا سوختهای نفتی و سوخت های گالنی نیز از نفت بدست می آیند . بیشتر غذاهایی که ما می خوریم و لباس هایی که می پوشیم تماما به نحوی از انحاء وابسته به مواد بدست آمده از نفت هستند . از نفت برای جلوگیری از چسبناک شدن نان به هنگام مخلوط کردن خمیر استفاده می شود . از نایلونهای نازک برای بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود و بیشتر لباس های ما که از الیاف مصنوعی بدست آمده از نفت ساخته شده اند . بیش از یک هزار نوع روغن مایع و جامد از نفت خام ساخته شده اند. از روغن روان کننده در وسایل گوناگونی چون ساعت و قطعات ماشین آلات- لوکوموتیوها و مولد های برق استفاده میشود . آسفالت جاده ها و پشت بام ها نیز با استفاده از مواد نفتی ساخته می شود . موم بدست آمده از نفت در تولید اجناسی چون : شمع- کاغذ های روغنی و سلوفون استفاده می شود . مواد دیگری که از نفت بدست می آیند در تولید انواع کاغذ کاربن- مرکب چاپ کتاب وروزنامه و مواد پاک کننده مورد استفاده قرار می گیرد .

 

 


:: موضوعات مرتبط: شیمی , ,
:: برچسب‌ها: نفت , نفت خام , کاربرد های نفت خام , کاربرد های نفت , مواد به دست آمده از نفت , ,



راه های عبور مواد از غشائ سلولی
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 1576
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

راه هاي عبور مواد از غشاء سلول:

1) انتشار: يكي از راه هاي عبور مواد از غشاء سلول انتشار است. بر اساس اين پديده مواد از جايي كه غلظت زيادتري دارند به جايي كه غلظت كمتري دارند منتقل مي شوند.

انتشار تسهیل شده

سد بین دو فاز در غشای سلولها اغلب یک لایه سلول می‌باشد که این سدها عبور مواد را به طریقه انتشار آزاد به تاخیر می‌اندازند. مواد غذایی باید اجازه ورود به درون سلول را داشته باشند و همچنین مواد زاید باید از سلول خارج شوند. در بسیاری از موارد اندازه ذرات بزرگ است و به طریقه انتشار نمی‌توانند از غشای سلول عبور کنند و برای عبور از غشا نیاز به حاملها و کانالهایی دارند. در انتشار تسهیل شده ، اجزای ویژه‌ای از غشاهای زیستی با حل شونده‌های خاص برهم کنش دارند که باعث تسریع عبور ذرات از غشاهای زیستی می‌شوند. 

۲) انتقال فعال: گاهي مواد بايد در جهت عكس شيب غلظت منتقل شوند. اين نوع انتقال را انتقال فعال مي گويند. در اين روش براي انتقال مواد انرژي مصرف مي شود. در غشاء سلول پمپ هايي وجود دارد كه با مصرف(ATP) به كار مي افتد و به فرآيند انتقال فعال كمك مي كند. اين پمپ ها مواد لازم و حياتي را به درون سلول مي برند و يا مواد سمي درون سلول را به بيرون انتقال مي دهند.

3)اسمز: عبور مولکولهای آب از پرده‌های دارای تراوایی نسبی را اسمز می‌گویند. عبور آب از غشای سلولی و ورود آن به سلول یا خروجش از سلول می‌تواند به صورت پدیده اسمز باشد.

 


:: موضوعات مرتبط: زیست شناسی , ,
:: برچسب‌ها: راه های عبور مواد از غشای سلول , سلول , غشای سلول , غشائ سلول , ,



فنون سخنوری
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 796
نویسنده :



بستان العارفین
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 2618
نویسنده :

کتابی است از نویسنده ای ناشناس که احتمالا در قرن 6 هجری بوده است. این کتاب حاوی حکایاتی مربوط به عارفان و صوفیان است.


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: بستان العارفین , ,



تاریخجه ی بیمه
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 828
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

در گذشته‌های دور، اولین نمونه ‌های بیمه در ایران باستان یافت شده است. طبق پژوهش ‌های باستان ‌شناسان و لوحه‌ها و اسناد به دست آمده، تخت جمشید فارغ از تمام شگفتی‌ هایش از یك جنبه انسانی نیز نسبت به بناهای هم عصر خود برخوردار است.

براساس خشت نوشته های پیدا شده در تخت جمشید ، تمام کسانی که در تخت جمشید کار می کردند وحقوق   می گرفتند در آن زمان بیمه بوده اند.
بيمه به شکل سنتي آن به مفهوم وجود نوعي تعاون و همياري اجتماعي بمنظور سرشکن کردن زيان فرد و يا افراد معدود بين همه افراد کروه يا جامعه در ايران سابقه طولاني داشته و همواره مردم اين مرز و بوم با الهام از تعاليم اسلامي و فرهنگي خود براي کمک به جبران خسارتهاي ناخواسته‌اي که براي ديگر هموطنان و حتي مردم ديگر کشورها پيش مي‌آمد فعال و پيشگام بوده‌اند. با وجود اين بيمه شکل حرفه‌اي و امروزي آن براي اولين بار در سال 
1269 هجري شمسي در کشور ما مطرح گرديده است.

برای دیدن بقیه مطلب به ادامه ی مطلب بروید.


:: موضوعات مرتبط: اجتماعی هفتم , ,
:: برچسب‌ها: تاریخچه ی بیمه , بیمه , ,



محمد جواد محبت
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 935
نویسنده :

در سال 1322 در کرمانشاه به دنیا آمد وی از معلمان شاعر و اهل قلم است مهمترین آثار وی عبارتند از:

1-رگبار کلمات                                                  2-کوچه باغ آسمان

                                      3-با بال این پرنده سفر کن


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: محمد جواد محبت , محبت , محمد جواد , ,



بیدل دهلوی
نوشته شده در دو شنبه 11 آذر 1392
بازدید : 912
نویسنده :

شاعر قرن یازدهم و دوازدهم هجری است که هندی بوده است مهمترین آثار وی عبارتند از:

1-عرفات

2-طلسم حیرت

3-طور معرفت


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: بیدل دهلوی , ,



بازدید : 14292
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

:: موضوعات مرتبط: علوم هفتم , ,
:: برچسب‌ها: اتم , اتم ها , ,



پاورپوینت درس 1و2 عربی هفتم
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 1238
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی



بازدید : 804
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی



خلاصه ی زندگی نامه ی نادر ابراهیمی
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 6970
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

نادر ابرهیمی:

نویسنده و سینما گری است که در سال 1315 هجری شمسی متولّد شد.وی با داستان های کودک و نوجوان فعالیت های فرهنگی خود را شروع کرد و نخستین کتابش را با نام خانه ای برای شب در سال 1341 نوشت.بعد از انقلاب اسلامی زندگی نامه ی امام خمینی(ره) را با نام «سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما آمد» نوشت.وی در خرداد 1387 در گذشت.برخی دیگر از آثار مهم او عبارت اند از:

1-کلاغ ها   2-سنجاب ها   3-دور از خانه    4-قصّه های ریحانه خانم

                                   5-قصّه ی سار و سیب


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: نادر ابراهیمی , ,



یه جزوه ی 15 صفحه ای درباره ی رایانه
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 833
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی



دانلود سوالات درس 1 تا 8 پیام های آسمان هفتم
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 1185
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی



خلاصه ی زندگی نامه ی مولوی
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 3037
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

مولوی:

مولانا جلال الدّین محمّد بلخی مشهور به مولوی شاعر و عارف بزرگ ایران است که در قرن هفتم هجری می زیست.آثار مولوی عبارت اند از:

آثار منظوم:آثاری که به نظم یا شعر هستند که عبارت اند از:

1-مثنوی معنوی:(این کتاب در قالب مثنوی سروده شده است)

2-دیوان شمس(کبیر):(این کتاب در قالب غزل سروده شده است)

آثار منثور:آثاری که به نثر نوشده اند که عبارت اند از:

1-مکاتیب:مجموع نامه های مولوی به دانشمندان دیگر است.

2-فیه ما فیه                                         3-مجالس سبعه


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: مولوی , مولانا , ,



خلاصه ی زندگی نامه ی سعدی
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 1141
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

سعدی شیرازی:

شیخ مشرف الدّین مصلح بن عبدالله شیرازی متخلّص به سعدی استاد سخن،شاعر و نویسنده ی بزرگ ایران است که در قرن هفتم هجری می زیست.به خاطر علاقه ای که به یکی از حاکمین زمان خود به نام سعد بن ابابکر بن سعد زنگی داشت به سعدی شهرت یافت.آثار مشهور او عبارت اند از:

1-گلستان(این کتاب به نظم و نثر نوشته شده است)

2-بوستان(این کتاب به صورت نظم یا شعر به رشته ی تحریر در آمده)

موضوع کتاب های سعدی درباره ی «اخلاق و حکمت» است.


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: سعدی , سعدی شیرازی , شیخ مشرف الدّین مصلح بن عبدالله شیرازی , ,



خلاصه ی زندگی نامه ی شیخ محمود شبستری
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 11977
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

4-شیخ محمود شبستری:

از عارفان مشهور ایران است که در قرن هشتم هجری می زیسته که نوشته هایی در زمینه ی عرفان و اندیشه ی اسلامی دارد.مهم ترین اثر او مثنوی گلشن راز است که در قالب مثنوی سروده است.


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: شیخ محمود شبستری , ,



خلاصه ی زندگی نامه ی قیصر امین پور
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 6131
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

قیصر امین پور:

استاد دانشگاه و شاعر معاصر در سال 1338 در گتوند خوزستان متولد شد.در رشته های پزشکی و جامعه شناسی پذیرفته شد ولی آنها را رها کرد و به ادبیات روی آورد و در این رشته به درجه ی دکترا نایل شد.وی از شاعرین موفق پس از انقلاب اسلامی به شمار می آید.آثار مهم او عبارت اند از:

1-در کوچه ی آفتاب                              2-تنفس صبح

3-مثل چشمه مثل رود                            4-به قول پرستو

                            5-آینه های ناگهان

وی در پاییز 1386 وفات یافت.


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: قیصر امین پور , ,



خلاصه ی زندگی نامه ی خواجه عبدالله انصاری
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 1233
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

خواجه عبدالله انصاری

خواجه عبدالله انصاری معروف به پیرهرات و پیر الانصار عارف و نویسنده ی بزرگ ایرانی در قرن پنجم هجری است.

علت شهرت:از پیشگامان نثر مسجع بوده است.

آثار مهم او عبارت اند از:

1-مناجات نامه                                    2-الهی نامه

3-رساله ی دل وجان                            4-زاد العارفین


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: خواجه عبدالله انصاری ,



خلاصه زندگی نامه ی نظامی گنجه ای
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 7235
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

نظامی گنجه ای:

حکیم نظامی گنجه ای بزرگترین شاعر داستان سرای ایران که در اواسط قرن ششم و در اوایل قرن 7 زندگی نموده است.پنج کتاب دارد که به پنج گنج یا خمسه ی نظامی معروف هستند.این پنج کتاب عبارت اند از:

1-لیلی و مجنون                                 2-خسرو و شیرین

3-هفت پیکر                                     4-اسکندر نامه

                         5-مخزن الاسرار


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: نظامی گنجه ای , ,



جمله ی اسمیه یا اسنادی
نوشته شده در یک شنبه 10 آذر 1392
بازدید : 1976
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

اجزای اصلی جملات اسمیه یا اسنادی:

1-نهاد مسند الیهی:کسی یا چیزی است که صفت یا حالتی«مسند»را به اونسبت می دهیم.

2-مسند:صفت یا حالتی است که به کسی یا چیزی «نهاد» نسبت داده می شود.

3-فعل ربطی:قبلا در این مورد بحث شده است.

مثال1:

متصدی موزه جوانی سی ساله بود.(جمله ی اسمیه)

نهاد مسندالیهی   مسند        فعل ربطی

مثال2:

هوای تهران امروز بسیار آلوده است.(جمله ی اسمیه)

نهاد مسندالیهی  قید زمان  قید مقدار  مسند   فعل ربطی


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: جمله ی اسمیه یا اسنادی , جمله ی اسمیه , جمله ی اسنادی , ,



فعل
نوشته شده در جمعه 8 آذر 1392
بازدید : 1014
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

فعل:کلمه ای است که انجام گرفتن کار یا پذیرفتن حالتی را همراه با مفهوم زمان،شخص و مفرد یا جمع بودن نشان می دهد.

پیام ها یا ویژگی های فعل:

1-انجام گرفتن کار یا پذیرفتن حالت                                         2-زمان

3-شخص

4-مفرد یا جمع بودن

انواع فعل:فعل ها بر دوگونه اند:

1-افعال ربطی:فعل هایی هستند که توسط آن ها صفت حالتی (مسند) را به کسی یا چیزی (نهاد) نسبت می دهیم و عبارتند از«است،بود،شد،گشت و گردید»

نکته ی 1:اگر یکی از افعالربطی در جمله ای قرار بگیرد آن جمله جمله ی اسمیه یا اسنادی نامیده می شود.

نکته ی2:اگر فعل «شد» رد جمله ای معنی «رفت» بدهد فعل ربطی یا اسنادی محسوب نمی شود.

مثال:خود به طلب نمک شد.(یعنی خودش برای یافتن نمک رفت).در این جمله «شد» فعل خاص محسوب می شود و فعل ربطی نیست.

نکته ی3:فعل های گشت و گردید اگر به معنی «چرخیدن ، دورزدن یا گردش کردن» بیایند فعل ربطی محسوب نمی شوند بلکه فعل خاص هستند.

مثال:مخمد در باغ گشت یا پرنده در آسمان آبی می گردد.

2-افعال خاص:به غیر از پنج فعل ربطی «است،بود،شد،گشت و گردید»بقیه ی فعل ها را فعل خاص می گویند که اگر در جمله ای بیایند آن جمله را جکله ی فعلیه می گویند.


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: فعل , انواع فعل , ,



اجزای جمله
نوشته شده در جمعه 8 آذر 1392
بازدید : 917
نویسنده : امیرحسین رمضانخانی

اجزای جمله:هر جمله ای دست کم از دو قسمت تشکیل شده است.

نهاد:قسمتی از جمله است که درباره ی آن توضیحی داده می شود.

گزاره:قسمتی از جمله است که درباره ی نهاد خبر یا توضیحی می دهد.

نمهم ترین قسمت گزاره فعل است که به آن هسته ی گزاره هم می گویند.


:: موضوعات مرتبط: ادبیات فارسی , ,
:: برچسب‌ها: نهاد , گزاره , نهاد و گزاره , ,



تعداد صفحات : 8